Galileo Teacher Training Program (GTTP) naznanja dve novi delavnici za učitelje in izobraževalce na področju astronomije:
  • Mysterious Skyes - Astronomy and Astro Art, izobraževalni dogodek, ki ga v sodelovanju s programom TWAN (The World At Night) pripravljajo med 26. novembrom in 2. decembrom 2012 na Portugalskem, in

  • Bridges - Bridging the skies, the earth and the human beings, ki se bo odvijal med 17. in 22. septembrom, prav tako na Portugalskem.

Več podrobnosti o obeh programih si lahko preberete na tej povezavi. Hkrati vas še enkrat lepo vabimo na dve delavnici, ki sta že bili najavljeni:
  • Universe Quest - Building Games for Education (v sodelovanju z Learnit3D), ki bo potekala med 29. oktobrom in 2. novembrom 2012, in 
  • Astronomy@MyBackPack, ki se bo odvijala med 10. in 15. septembrom, obe prav tako na Portugalskem. 
Ob prijavi na omenjene delavnice lahko kandidirate za povračilo kotizacije in potnih stroškov na Centru RS za mobilnost in evropske programe (CMEPIUS). Najprej morate izpolniti registracijski obrazec na spletni strani GTTP (klik), nakar boste prejeli certifikat o pred-registraciji. S tem obrazcem lahko kontaktirate CMEPIUS (spletna stran in e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in kandidirate za omenjena sredstva. V kolikor jih dobite, to sporočite na GTTP (e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in s tem potrdite svojo udeležbo. 
Rok za kandidaturo za povračilo sredstev je 30. april!

      

 


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
18.10.2021 23:05 CEST
18.10.2021 21:05 UT
Sonce vzide 07:23 
zaide 18:10 
Luna vzide 17:43 
zaide 04:43 
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost