Še zadnji del dnevnika z mednarodne olimpijade v Romuniji, ki nam ga pošilja slovenska ekipa. Preberite si in  si oglejte slike z zaključnega nagrajevanja!

Podobno kot prejšnje leto v Grčiji, je tudi letos vreme organizatorjem onemogočilo izvajanje opazovalnega dela tekmovanja s teleskopi. Opazovalni del je tako potekal v planetariju univerze v Suceavi in so ga dijaki in dijakinje iz celega sveta najprej reševali. Sledila so dolga in kratka teoretična vprašanja, analiza podatkov in na koncu še ekipni del tekmovanja, ki k posamezni razvrstitvi tekmovalcev ni prispeval.

Po končanem ekipnem delu tekmovanja so Romunski organizatorji pripravili neformalno zaključno prireditev z nastopi folklornih skupin, kjer smo se vodje po več kot tednu dni srečali s svojimi dijaki. S kratko odrsko točko pa so se predstavili tudi tekmovalci nekaterih držav.

IOAA 15


Pred zaključno prireditvijo in podelitvijo medalj ter priznanj smo vodje prediskutirali potek olimpijade in se ozrli v naslednje leto, ko se olimpijada vrača v Indonezijo, kjer je ta potekala že leta 2008. Izmenjali smo si tudi majhna darila.

IOAA 15


Naši tekmovalci so 10. avgusta na oder pred univerzo Štefana Velikega v Suceavi stopili trikrat. Krištof Skok in Jakob Robnik sta prejela priznanji in Žiga Nosan si je zaslužil bronasto medaljo. Kljub ne osvojenem priznanju sta se na tekmovanju Andrej Nabergoj in Žan Kokalj zelo dobro odrezala. Največ zlatih medalj so pobrali Irančani – 4 in Romuni – 6. Zmagovalci ekipnega dela tekmovanja pa so bili predstavniki Kanade.

TV

IOAA 15

IOAA 15

IOAA 15

IOAA 15

IOAA 15

 

Galerija slik prejšnjih dni

Prejšnji članki:


Efemeride
01.07.2022 21:32 CEST
01.07.2022 19:32 UT
Sonce vzide 05:15 
zaide 20:57 
Luna vzide 06:56 
zaide 23:00 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost