logo mla 2009 brez teksta

Astronomska mesečna nagradna igra je zopet tu!

POZOR: podaljšan termin!

Z današnjim dnem, 15. majem, se prične tretja nagradna igra, ki bo trajala do 19. ure v ČETRTEK, 6. JUNIJA, ko bo na Sprehodu skozi vesolje na vrsti žrebanje! Tokratno vprašanje se glasi:

"Marca letos je v reviji Nature izšel članek o novi natančnejši meritvi oddaljenosti Velikega Magellanovega oblaka, o kateri smo pisali tudi na Portalu v vesolje. Katere vrste zvezd so tokrat opazovali raziskovalci? (Namig: niso bile kefeide)"

Odgovore pošljite izključno preko obrazca v prispevku! 

Izmed pravilnih odgovorov, ki nam jih boste poslali preko spodnjega obrazca, bomo na junijskem srečanju Sprehod skozi vesolje izžrebali zmagovalca/ko.

Tokratno nagrado podarja DMFA Založništvo.

Pravila in navodila najdete na dnu prispevka.

Potegujte se za astronomsko nagrado!

Od marca do avgusta se boste lahko potegovali za mesečno astronomsko nagrado. Sodelujete tako, da odgovorite na spodnje astronomsko vprašanje meseca. Zmagovalca/zmagovalko bomo izžrebali izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov.

Vsi sodelujoči, ki boste pravilno odgovorili na vsaj eno mesečno vprašanje, pa se boste dodatno potegovali za končno veliko nagrado!  


Pravila sodelovanja

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci/udeleženke potrjujejo, da so prebrali/e in sprejeli/e pravila sodelovanja. Vsak tekmovalec/tekmovalka lahko pošlje samo en odgovor. V nasprotnem primeru bomo upoštevali le odgovor, ki je prispel prvi.

Osebni podatki

Organizator bo podatke tekmovalcev/tekmovalk uporabil samo z namenom, da obvesti nagrajenca/ko o rezultatu žrebanja. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene. Osebne podatke uporabnikov/uporabnic bo organizator varoval v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

 


      

 


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
06.12.2021 01:00 CET
06.12.2021 00:00 UT
Sonce vzide 07:29 
zaide 16:17 
Luna vzide 10:05 
zaide 18:20 
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost