logo mla 2009 brez teksta

Astronomska nagradna igra za mesec april!

Z današnjim dnem, 15. aprilom, se prične druga nagradna igra, ki bo trajala do konca tega meseca. Tokratno vprašanje se glasi:

"Prejšnji mesec so bili javno objavljeni pomembni kozmološki rezultati. Po katerem znanstveniku nosi ime vesoljski satelit, katerega opazovanja so privedla do teh rezultatov?"

Odgovore pošljite izključno preko obrazca v prispevku! 

Izmed pravilnih odgovorov, ki nam jih boste poslali preko spodnjega obrazca, bomo na majskem srečanju Sprehod skozi vesolje izžrebali zmagovalca/ko in objavili njegovo ime na Portalu v vesolje.

Tokratno nagrado podarja DMFA Založništvo.

Pravila in navodila najdete na dnu prispevka.

Potegujte se za astronomsko nagrado!

Od marca do avgusta se boste lahko potegovali za mesečno astronomsko nagrado. Sodelujete tako, da odgovorite na spodnje astronomsko vprašanje meseca. Zmagovalca/zmagovalko bomo izžrebali izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov.

Vsi sodelujoči, ki boste pravilno odgovorili na vsaj eno mesečno vprašanje, pa se boste dodatno potegovali za končno veliko nagrado!  


Pravila sodelovanja

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci/udeleženke potrjujejo, da so prebrali/e in sprejeli/e pravila sodelovanja. Vsak tekmovalec/tekmovalka lahko pošlje samo en odgovor. V nasprotnem primeru bomo upoštevali le odgovor, ki je prispel prvi.

Osebni podatki

Organizator bo podatke tekmovalcev/tekmovalk uporabil samo z namenom, da obvesti nagrajenca/ko o rezultatu žrebanja. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene. Osebne podatke uporabnikov/uporabnic bo organizator varoval v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

 


      

 


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
28.10.2021 13:54 CEST
28.10.2021 11:54 UT
Sonce vzide 07:37 
zaide 17:54 
Luna vzide 23:27 
zaide 14:45 
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost