logo mla 2009 brez teksta

Astronomska nagradna igra za mesec marec!

Vprašanje na marčevi nagradni igri se je glasilo:

Kateri pomembni dogodek v raziskovanju Marsovega površja se je zgodil januarja pred devetimi leti?

Glede na široko zastavljeno vprašanje je bilo možnih več odgovorov. Na začetku januarja 2004  je na Marsovo površje pristal rover Spirit, kasneje pa še dvojček Opportunity, istega meseca pa je tudi sonda Mars Express poročala o odkritju vode na Marsovem površju.

Od 15. do 31. marca smo prejeli kar 50 odgovorov, izmed teh je bilo po presoji sodelavcev Portala v vesolje 42 pravilnih.

Žrebanje bo potekalo danes zvečer ob 19. uri pred pričetkom predavanja Sprehod skozi vesolje na Fakulteti za matematiko in fiziko, Jadranska 19, Ljubljana. Tokratno nagrado podarja DMFA Založništvo.

Vse ki ste sodelovali vabimo, da sodelujete tudi v naslednjem kvizu, ki bo objavljen 15. aprila. Povabite tudi prijatelje in znance!

Potegujte se za astronomsko nagrado!

Od marca do avgusta se boste lahko potegovali za mesečno astronomsko nagrado. Sodelujete tako, da odgovorite na spodnje astronomsko vprašanje meseca. Zmagovalca/zmagovalko bomo izžrebali izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov.

Vsi sodelujoči, ki boste pravilno odgovorili na vsaj eno mesečno vprašanje, pa se boste dodatno potegovali za končno veliko nagrado!  


Pravila sodelovanja

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci/udeleženke potrjujejo, da so prebrali/e in sprejeli/e pravila sodelovanja. Vsak tekmovalec/tekmovalka lahko pošlje samo en odgovor. V nasprotnem primeru bomo upoštevali le odgovor, ki je prispel prvi.

Osebni podatki

Organizator bo podatke tekmovalcev/tekmovalk uporabil samo z namenom, da obvesti nagrajenca/ko o rezultatu žrebanja. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene. Osebne podatke uporabnikov/uporabnic bo organizator varoval v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

 

Astronomsko vprašanje meseca marca

Z današnjim dnem, 15. marec, se prične prva nagradna igra, ki traja do 31. marca. Izmed pravilnih odgovorov, ki nam jih boste poslali s spodnjim obrazcem, bomo na aprilskem srečanju Sprehod skozi vesolje izžrebali zmagovalca/ko in objavili njegovo ime na Portalu v vesolje.

Tokratno nagrado podarja DMFA Založništvo.

 


      

 


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
19.01.2022 18:18 CET
19.01.2022 17:18 UT
Sonce vzide 07:37 
zaide 16:48 
Luna vzide 18:11 
zaide 08:54 
Planeti (vir: Spika)
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost