Slovenska reprezentanca se je na 8. mednarodni olimpijadi iz astronomije in astrofizike uspešno izkazala. Ekipa, ki so jo sestavljali Žan Kokalj, Žiga Nosan, Andrej Nabergoj, Jakob Robnik ter Krištof Skok se z vodji Andrejem Guštinom in Tadejo Veršič vrača iz Suceave z bronasto medaljo in dvema pohvalama! Tekmovalcem in mentorjem čestitamo!

Od 1. do 11. avgusta je v Suceavi v Romuniji potekala 8. mednarodna olimpijada, s katere nam je slovenska ekipa pošiljala svoj dnevnik (oglej si tudi Galerijo slik). Peterica slovenskih srednješolcev, ki je zastopala Slovenijo, je bila izrbrana izmed deseterice najboljših s tekmovanja za Dominkova priznanja, ki ga prireja DMFA Slovenije.

Na tej mednarodni olimpijadi je letos sodelovalo 37 držav, največ do sedaj. Izmed skupno 198 dijakov, ki so tekmovali, so se naši dobro odrezali. Žiga Nosan (Gimnazija Ledina) je prejel bronasto medaljo, Jakob Robnik (Gimnazija Bežigrad) in Krištof Skok (I. gimnazija v Celju) pa priznanje. Žan Kokalj (II. gimnazija Maribor) in Andrej Nabergoj (ŠC Srečka Kosovela Sežana) sta se kljub neosvojenemu priznanju res dobro odrezala. 

Tekmovalcem in mentorjem čestitamo za uspeh!

 


      

 


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
19.10.2021 11:57 CEST
19.10.2021 09:57 UT
Sonce vzide 07:24 
zaide 18:09 
Luna vzide 18:02 
zaide 05:50 
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost